Berckelbosch

Eindhoven

Play video

Berckelbosch

In Berckelbosch, ten oosten van het stadscentrum van Eindhoven, ontwikkelen we een nieuwe stadswijk met de beslotenheid en kleinschaligheid van een dorp. Het project omvat de ontwikkeling van ongeveer 950 woningen in totaal. Deze krijgen alle gemakken van nu, in de zo geliefde jarendertigstijl.

Aan de rand van het Eindhovense stadscentrum ligt hét nieuwe tuindorp Berckelbosch. De architectonisch hoogwaardige koopwoningen in jaren dertig stijl zijn volledig gasloos en energieneutraal gebouwd in een volwassen groene omgeving. Mede dankzij die fijne ligging is het heerlijk stads wonen in Berckelbosch terwijl je tegelijketijd geniet van het authentieke dorpse karakter van deze wijk.

Chopin

Berckelbosch heeft overal de karakteristieke jaren-dertigcadans, maar in deelgebied Chopin tussen de Cello- en de Contrabasstraat voert subtiele bouw- en beeldkwaliteit helemaal de boventoon. De woningen ogen ietwat klassieker, met af en toe een hint van een trots herenhuis.

Chopin Les Deux

De stijlvolle woningen kenmerken zich door een strak lijnenspel die de woningen allure geven. De percelen zijn voor stadse begrippen groot en beslaan gemiddeld een kleine ca. 230 vierkante meter.

Strauss

Alle woningen in het plan van Strauss zijn ruim van opzet en hebben stuk-voor-stuk een heerlijke tuin. De stadsvilla’s met toren genieten bovendien van een ‘hemels’ uitzicht die voor veel extra lichtinval zorgt. De voortuinen worden door ons aangekleed met groene hagen als afscheiding, voor een karaktervol groen straatbeeld.

Bach

De woningen in deelplan Bach zijn ruim opgezet en hebben alle een tuin. De stadstorenwoningen hebben bovendien ook nog een zijtuin. De voor- en achtertuinen worden aangekleed met groene hagen en zorgt voor een karaktervol groen straatbeeld.

Mahler

Met Mahler staan we aan het begin van misschien wel de meest duurzame ontwikkeling in Eindhoven. Een deelfase die in de breedste zin van het woord inhoud geeft aan modern te wonen, duurzaamheid, Bio-diversiteit en circulariteit.

Haydn

 De ongekende grote groene zones en velden die jouw toekomstige buurtbewoners alle ruimte geven om elkaar te ontmoeten. Met bijvoorbeeld jeu de boules velden en heerlijke zithoeken. Als Haydn klaar is, zal deze plek niet als nieuw, maar juist als heel vertrouwd aanvoelen. Volledig in de stijl van de jaren dertig, maar met het hedendaags wooncomfort van nu. 

  • 10 min. fietsen van centrum Eindhoven
  • 950 woningen
De nieuwe stadswijk die door Ballast Nedam Development wordt ontwikkeld en gebouwd, kreeg in goed overleg met toekomstige bewoners van Berkelbosch vorm en inhoud. De stijl van de koopwoningen is dan ook actueel, zij het met een klassieke twist. Je woont er met al het comfort van de 21e eeuw, terwijl de architectuur op subtiele wijze hint naar de zo geliefde stijl van de jaren '30.

De woningen die we ontwikkelenen blijken erg gewild. De grote verscheidenheid, de vele verschillende woning types (en daarmee formaten) zijn daar waarschijnlijk de oorzaak van, want of het nu gaat om gezinnen, starters, alleenstaanden of (jonge) koppels, iedereen voelt zich thuis in Berckelbosch. De vraag is dan ook welk woningtype past het beste bij jou? Dus wordt het een appartement in het nog te ontwikkkelend #Area 56 of toch een (vrijstaand of geschakelde) woning in Haydn? Onze makelaars vertellen je graag meer over Berckelbosch, dus schroom niet om hun even te bellen! 

Nieuws over Berckelbos

Naar het nieuws overzicht