Start verkoop deelplan Mahler in Berckelbosch Eindhoven

De digitale start verkoop van deelplan Mahler, gelegen in de tuinwijk Berckelbosch in Eindhoven, gaat op woensdag 14 juli om 15:00 uur van start. Ballast Nedam Development is verheugd met dit nieuwe duurzame deelplan in de gebiedsontwikkeling van Berckelbosch. Het plan omvat 81 energieneutrale twee-onder-een-kap woningen en vrijstaande villa’s in een zeer goed doordachte groene en bovenal ruim opgezette omgeving. Ballast Nedam Development werkt hierbij onder meer samen met Vogelbescherming Nederland.

Berckelbosch

In Berckelbosch realiseert Ballast Nedam Development de komende jaren nog ruim 350 energieneutrale woningen. De wijk Berckelbosch kenmerkt zich onder andere door de ruime- en groene stedenbouwkundige opzet met een warme en tijdloze jaren ‘30 architectuur. De totale wijk bestaat uit 950 woningen. Berckelbosch is stedelijk gelegen nabij de stadsring van Eindhoven, dagelijkse voorzieningen liggen op loopafstand.

Architectuur

Het kenmerkende jaren ‘30 ontwerp is getekend door NBArchitecten uit Best. De typisch jaren ’30 architectuur in dit plan toont zich door de extra hoge en steile kappen met diepe overstekken, luxe detaillering, zorgvuldige metselwerkaccenten en de wisselende goothoogten en dakoriëntaties. De statige topgevels en riante erkers dragen bij aan extra woongenot en een spraakmakend gevelbeeld.

Deelplan Mahler gaat nog verder dan energieneutraal

Met Mahler staan we aan het begin van misschien wel de meest duurzame ontwikkeling in Eindhoven. Een deelfase binnen Berckelbosch die in de breedste zin van het woord inhoud geeft aan modern wonen, architectuur, duurzaamheid, biodiversiteit en circulariteit. Duurzaamheidsaspecten en architectuur zijn perfect op elkaar afgestemd. Zo werd het dakvlak als uitgangspunt genomen om het aantal zonnepanelen te bepalen. Hierdoor zijn er veel meer zonnepanelen opgenomen dan de wettelijke eisen voorschrijven. Dat levert een fraaier beeld op en de woningen gaan daarmee nog verder dan energieneutraal.

Binnen Berckelbosch betreden we met Mahler - fase 10 - dan ook een nieuw tijdperk waarin woningen deels circulair zijn én energie leveren. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende woningtypen voorzien van biobased gevels. Volgens ons de basis om een omgeving te creëren waarin mensen zich thuis voelen en gezonder - en daarmee ook langer - leven. Waarbij een natuurlijke biodiversiteit een must is.

Vijf verschillende woningtypen

Het plan bestaat uit twee-onder-een-kap woningen en vrijstaande woningen in vijf verschillende woningtypes. De keuze voor hoogwaardige materialen geven deze woning een luxe uitstraling, wat de moderne jaren-30 woning in al zijn facetten een prachtig object maakt. Het draait naast esthetiek, ook om functionaliteit. Zo is er in de verschillende woningtypes ruimte gecreëerd om te wonen, te leven en ook thuis te werken.

Duurzaamheid, Gezondheid en Biodiversiteit

Ballast Nedam Development hecht veel waarde aan duurzaamheid, gezondheid en biodiversiteit. Daarom zijn wij ambassadeur van de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. De woningen worden (zuiniger dan) energieneutraal en gasloos opgeleverd. Elke woning wordt uitgevoerd met een lucht-water warmtepomp. In totaal komen er 2.075 zonnepanelen die samen ruim 640.000 Wattpiek (Wp) kunnen opwekken. Naast lage energielasten biedt de uitzonderlijke goede energieprestatie de mogelijkheid voor aantrekkelijke duurzame hypotheken.

Daarnaast wordt ook de biodiversiteit in de wijk bevorderd. Samen met Vogelbescherming Nederland en Zoogdiervereniging is gekozen om duurzame inbouwstenen voor vogels en vleermuizen in de woningen op te nemen. Een mooie toevoeging bij Mahler is dat de bergingen van een groen sedum dak worden voorzien. Bij de woningen die een uitbouw grenzend aan de berging krijgen, is óók het dak van de uitbouw voorzien van sedum.
Samen met de groene inrichting van de kavels en het behoud van volwassen openbaar groen, draagt dit bij aan het behouden en versterken van de biodiversiteit in de stad én een prettig beeld oplevert.

Prijzen en informatie

De koopsommen variëren van € 452.000 € 746.000 vrij op naam.
Meer informatie is te vinden op de website van Berckelbosch: www.berckelbosch.nl
Voor aanvullende informatie en vragen kunt u contact opnemen met Van Santvoort Makelaars: nieuwbouw@eindhoven.vansantvoort.nl, 040-2692530.