Start verkoop deelplan Haydn in Berckelbosch Eindhoven

De digitale start verkoop van deelplan Haydn, gelegen in Berckelbosch Eindhoven, gaat op woensdag 22 december 16:00 uur van start. Ballast Nedam Development is verheugd met de volgende stap in de gebiedsontwikkeling van deze prijswinnende wijk. Het plan omvat 64 grondgebonden energieneutrale en energieleverende woningen in de meest uiteenlopende woningtypes. Deze herenhuizen, twee-onder-een-kap woningen en vrijstaande villa zijn gesitueerd in een zeer groene en ruim opgezette omgeving waarbij speciale aandacht naar de sociale structuren is uitgegaan. Ballast Nedam Development werkt hierbij onder meer samen met Vogelbescherming Nederland én de stadsdichter van Eindhoven; Iris Penning.

Haydn geeft Berckelbosch energie, letterlijk én figuurlijk

Met Haydn staan we aan het begin van misschien wel de meest sociale en duurzame ontwikkeling in Eindhoven. Een deelfase binnen Berckelbosch die in de breedste zin van het woord inhoud geeft aan modern wonen, architectuur, duurzaamheid, biodiversiteit en circulariteit én sociale duurzaamheid. Er worden veel meer zonnepanelen opgenomen dan de wettelijke eisen voorschrijven en zijn minimaal energieneutraal en zelfs energieleverend. Deze extra elektrische energie kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het opladen van een elektrische auto of wordt terug geleverd aan het energienet.

Niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk geeft Haydn energie. Door de ruime opzet ontstaat er veel ruimte voor speel – en sportmogelijkheden in de wijk. Zo wordt extra aandacht besteed aan de inrichting aan speel – máár ook sporttuinen, door sporttoestellen te plaatsen en sportgelegenheid in het publieke domein, te bieden. Ook wordt in Berckelbosch samengewerkt met JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) om samen beweging te stimuleren.

Straatpoëzie verbindt de wijk

Naast aandacht voor welzijn van mens en dier, gaan we met Haydn nog een stapje verder. Alle woningen worden voorzien van (gedeelde) banken aan de straatgevel van de woningen die onderling contact van buren en wijkbewoners stimuleren. Voor Haydn heeft Ballast Nedam Development de Eindhovense stadsdichter Iris Penning gevraagd om prikkelende en verbindende dichtregels te schrijven op de semipublieke bankjes. Ook schrijft zij samen met de buurt, over de buurt: het Berckelbosch gedicht. Dit gedicht prijkt binnenkort op een van de gevels van de huizen van Haydn. De banken en de gedichten vormen samen hét verbindende element tussen buren onderling én de bewoners van de wijk.

Architectuur

Het kenmerkende jaren ‘30 ontwerp is getekend door NBArchitecten uit Best. De typisch jaren ’30 architectuur in dit plan toont zich door de extra hoge en steile kappen met diepe overstekken, luxe detaillering, zorgvuldige metselwerkaccenten en de wisselende goothoogten en dakoriëntaties. De statige topgevels en riante erkers dragen bij aan extra woongenot en een spraakmakend gevelbeeld.

Duurzaamheid en biodiversiteit

Ballast Nedam Development hecht veel waarde aan duurzaamheid, gezondheid en biodiversiteit. Daarom zijn wij ambassadeur van de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. De woningen worden energieneutraal of energieleverend én gasloos opgeleverd. Elke woning wordt uitgevoerd met een lucht-water warmtepomp. De uitzonderlijke goede energieprestatie biedt de mogelijkheid tot aantrekkelijke duurzame hypotheken.
Alle woningen zijn uitgerust met vogelnestkasten en vleermuiskasten om de biodiversiteit te versterken. Alle bergingen worden voorzien van een groen sedumdak wat helpt om hittestress tegen te gaan en een waterbergend vermogen heeft. Ook bij het optioneel uitbouwen wordt een sedumdak geleverd.
Standaard wordt de woning geleverd met een regenton. Kopers hebben de mogelijkheid om een regenwatersysteem te laten realiseren in de huizen. Hiermee wordt regenwater opgevangen en gebruikt om WC’s te spoelen, de wasmachine te laten draaien en de tuin te besproeien. Behalve dat hemelwater gratis en milieuvriendelijk is, bevat regenwater ook geen kalk waardoor bijvoorbeeld de wasmachine langer mee gaat.

Prijzen en informatie

De koopsommen variëren van € 439.000 tot € 765.000 vrij op naam. Door de uitgebreide keuzemogelijkheden is de woningen geheel naar wens aan te passen.

Meer informatie is te vinden op de website van Berckelbosch: www.Berckelbosch.nl
Voor aanvullende informatie en vragen kunt u contact opnemen met Van Santvoort Makelaars: nieuwbouw@eindhoven.vansantvoort.nl, 040-2692530.