Eleven Square

Amsterdam

Eleven Square

Met Eleven Square geven we een impuls aan de transformatie van ArenAPoort. Deze transformatie heeft een positieve impact en aantrekkingskracht op zowel het gebied zelf als de directe omgeving: Amsterdam-Zuidoost en heel Amsterdam. Dit gebeurt door de ontwikkelcombinatie OMC, een samenwerking tussen Ballast Nedam Development en AM.

ArenaAPpoort staat bekend als dé sport- en entertainmentbestemming van Amsterdam. Het succes van het aanwezige XL Entertainment draagt bij aan een groots opgezette en efficiënte programmering en buitenruimte. Door wonen, werken, diversiteit in horeca en dagelijkse voorzieningen toe te voegen, zorgen we ervoor dat ook buiten de piekmomenten van het XL Entertainment levendigheid in het gebied is. Daarnaast voegen we meer voordeuren toe in een heldere en transparante plint, om zo de verbinding met de stad te creëren.

 

  • 2,5 hectare
  • 9 bouwblokken
  • 645 woningen

Zowel programmatisch, als in fysieke zin maakt Eleven Square verbinding met de directe omgeving en versterkt daarmee de stedelijke dynamiek van heel ArenAPoort. Met de mix aan functies wordt de positie van Amsterdam ArenAPoort op het gebied van entertainment versterkt; door de bestaande grote leisurefuncties aan te vullen met kleinere leisurefuncties, horeca, retail en stedelijke voorzieningen ontstaat gedurende de hele week een levendig district.

De toevoeging van enkele honderden woningen vormt een welkome toevoeging voor de stad om aan de huidige grote woningvraag tegemoet te komen. De woningen zijn vooral bedoeld voor starters op de woningmarkt.

Eleven Square een gebied van 2,5 hectare vormt straks een district met woningen, kantoren, retail, food & beverage, een theater en een hotel. Veel aandacht is besteed aan de stedenbouwkundige inpassing in het weefsel van het bestaande Arena-gebied. Vier clusters bestaande uit 9 bouwblokken vormen aantrekkelijke straten en pleinen waar bewoners, gebruikers en bezoekers elkaar ontmoeten.

 

Daarnaast zijn er in het Eleven Square project 645 woningen gerealiseerd, waarvan elk een unieke combinatie biedt van comfort, stijl en functionaliteit. Deze woningen zijn zorgvuldig ontworpen met oog voor detail en voorzien van moderne voorzieningen om het woongenot van de bewoners te optimaliseren. Met een diversiteit aan architectonische ontwerpen en verschillende woonopties, biedt Eleven Square een levendige en dynamische woonomgeving die aansluit bij de behoeften van verschillende huishoudens.