Tunnel Eleven Square zoekt tijdelijke cultureel (nacht)programma.

Vlakbij Station Bijlmer ArenA ligt een betonnen tunnel te wachten op een eindbestemming. De komende 2 tot 3 jaar is er in deze tunnel ruimte voor een tijdelijk cultureel (nacht)programma. De gemeente Amsterdam en ontwikkelcombinatie OMC (een samenwerking tussen Ballast Nedam Development en AM) zijn op zoek naar een partij die een inspirerend programma kan ontwikkelen, realiseren en exploiteren. Dit programma is bij voorkeur samen met lokale culturele ondernemers en draagt bij aan het gebied en de (nacht)cultuur in Amsterdam. Van 16 mei tot en met 16 juni 2023 kunt u plannen voor de tijdelijke invulling indienen.

De tunnel

Op het grasveld naast de AFAS Live gaan we de komende jaren het project Eleven Square ontwikkelen. Onder dit project komt ook een parkeergarage. De tunnel is de inrit naar deze parkeergarage. De inrit is eerder klaar dan het gebouw waardoor de tunnel nog 2 tot 3 jaar leegstaat. De tunnel heeft 410 vierkante meter buitenruimte en 475 vierkante meter binnenruimte. De locatie heeft weinig faciliteiten, maar biedt wel veel mogelijkheden. Bekijk het fotoalbum met beelden van de tunnel en referentiebeelden.

Tender

Wie kan deze tunnel tot leven brengen? Kom met een plan voor de tijdelijke invulling van de tunnel. Het is de bedoeling dat het programma aansluit bij het aanbod in de omgeving en bij het karakter van Zuidoost, bijvoorbeeld bij de lokale cultuur en muziek. Maar het is ook vernieuwend en verrijkend vergeleken bij het bestaande aanbod. De selectiecommissie beoordeelt alle plannen en kiest uiteindelijk de winnaar. Bij de keuze van de juiste partij kijkt de jury naar een aantal voorwaarden.

Lees hier het volledige bericht met de voorwaarden op de site van de Gemeente Amsterdam