Op woensdag 29 mei heeft Poortmeesters de prestigieuze Le Comte juryprijs Delft gewonnen! Ieder jaar reikt Delfia Batavorum de Le Comteprijs uit voor de beste toevoeging aan het Delftse stadsbeeld. De jury roemde de kwaliteit van het integrale ontwerp van gebouw, daktuin, poorten en inrichting openbare ruimte vanwege de impact op de stad en de blijvende indruk die het achterlaat. De 3D geprinte toegangspoort is ontworpen door Studio RAP. Het woonblok zelf is ontworpen door Vera Yanovshtchinsky Architects.

De Le Comte Award, vernoemd naar de Delftenaar en kunstverzamelaar, is een jaarlijkse onderscheiding die wordt uitgereikt aan het meest opmerkelijke en esthetisch verantwoorde project. De prijs erkent innovatief ontwerp, duurzame uitvoering en de positieve impact op de lokale gemeenschap en omgeving.

Poortmeesters bevindt zich in Delft, een stad rijk aan geschiedenis en cultureel erfgoed. Het doel van het project is om een hedendaagse invulling te geven aan de historische poorten die ooit de toegang tot de stad markeerden. Door middel van dit project worden elementen van Delft’s architecturale verleden hergebruikt en opnieuw geïnterpreteerd in een moderne context. Het grijpt terug op het verleden, maar wijst ook naar de toekomst.

Wij zijn enorm trots op deze erkenning en willen Studio RAP en Vera Yanovshtchinsky Architects en alle partners in het project hartelijk danken voor hun visionaire ontwerp en inzet. Door gebruik te maken van traditioneel vakmanschap gecombineerd met de modernste digitale ontwerp- en productietechnieken is een uniek woongebouw ontstaan.