start bouw 184 woningen Guldenwater in Nieuw Delft

De start bouw van 177 appartementen en 7 parkwoningen in het Van Leeuwenhoekkwartier in Nieuw Delft is een feit. Onder toeziend oog van een groot aantal betrokkenen heeft wethouder Martina Huijsmans grondwerk verricht wat symbool staat voor de start van een voorspoedige bouw.

Ballast Nedam Development is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het project, dat door Ballast Nedam West wordt gerealiseerd. Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens BPL Pensioen 85 appartementen verworven; SPF Beheer namens SPOV 51 woningen. De overige 48 woningen zijn bestemd voor particuliere kopers. Oplevering van de laatste appartementen staat gepland medio 2020.

Trots op start bouw
Ballast Nedam Development is trots dat er met de bouw is gestart. De bodemlussen voor de WKO-installatie zijn reeds aangebracht en ook de uitvoering van de fundering verloopt voorspoedig.

“Ballast Nedam Development heeft samen met de gemeente ingezet op een kwalitatief hoogwaardige en energiezuinige woonomgeving in het nieuwe stadsgebied Nieuw Delft. In ons eerste project Guldenwater in Nieuw Delft zijn alle koopwoningen energieneutraal. Met een gevarieerd programma van koop- en huurwoningen spelen wij in op de woningbehoefte in Delft. Bewoners kunnen gebruik maken van de rustig gelegen en onder architectuur aangelegde binnentuin, een oase in de binnenstad van Delft”, zegt Sten Karelse, directeur Ballast Nedam Development.

Wethouder gemeente Delft Martina Huijsmans: “Ballast Nedam Development is onze partner van het eerste uur in Nieuw Delft en realiseert een derde deel van Nieuw Delft. Ballast Nedam Development ziet haar lange adem beloond en neemt met Guldenwater direct het grootste project in Nieuw Delft in aanbouw.”

“Nu het spoorviaduct heeft plaatsgemaakt voor de spoortunnel ontstaat op deze locatie een aantrekkelijk gebied om te wonen”, zegt Henk Onstwedder, voorzitter van de beleggingsadviescommissie van BPL Pensioen. “Deze acquisitie past in ons streven om zoveel mogelijk energiezuinige woningen aan te kopen. Wij verwachten dat deze duurzame woningen voor onze pensioendeelnemers een duurzaam rendement opleveren.”

Hedwig Peters, voorzitter van de beleggingscommissie van SPOV: “De belegging past uitstekend in ons beleid om duurzaam te beleggen op locaties die goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer.”

Verkoop gestart, nog woningen beschikbaar
Het project Guldenwater in het Van Leeuwenhoekkwartier bestaat uit een vijftal gebouwen van verschillende architectuur, welke een gemeenschappelijke binnentuin omsluiten. De 177 nieuwe appartementen en 7 parkwoningen (7 eenheden) zijn ontworpen door FARO Architecten en MOKE Architecten. De grootte van de appartementen varieert tussen de 50 en 140 vierkante meter en de parkwoningen zijn circa 200 vierkante meter groot. Er zijn nog enkele appartementen en parkwoningen beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met verkopende makelaar Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars.

 

NIEUW DELFT
Delft bouwt in het spoorzonegebied aan de toekomst van de stad: Nieuw Delft. Een nieuw stadsgebied naast de historische binnenstad en het prachtige nieuwe station Delft. Een (internationale) ontmoetingsplek waar ondernemerschap en vernieuwing de ruimte krijgen.  Met slimme ontwerpen en innovaties biedt Nieuw Delft verschillende groepen mensen – van ouderen met een zorgvraag tot werkende jongeren – de kans om te wonen en te leven naar moderne maatstaven. Kijk op www.nieuwdelft.nl voor meer informatie over het nieuwe stadsgebied.