Duurzaamheid

Hart voor de wereld

Duurzaamheid maakt deel uit van alles wat wij doen. Het legt de basis voor het commercieel succes van onze projecten en helpt ons om groene en comfortabele leefomgevingen te realiseren. Wij geven om mens, maatschappij en natuur – altijd met de wensen van onze klant als uitgangspunt. Dat maakt ons een toekomstbestendige projectontwikkelaar.

Wereldwijd betere leefomgeving

Ieder mens heeft recht op een schone en veilige leefomgeving. Daarom ondertekenden we in 2017 de wereldwijde doelstellingen van de Verenigde Naties: Sustainable Development Goals. Wij zijn ons bewust van onze impact op de wereld. Dat bewustzijn wordt nog eens versterkt door ons wereldwijd opererende moederbedrijf. De inzichten die we elders in de wereld opdoen, helpen ons hier in Nederland verder. 

Ecologisch en circulair

Wij kiezen bewust voor materialen met een maximaal positieve impact en een minimale footprint. Dat doen we op grote en kleine schaal. Wanneer mogelijk gebruiken we circulaire of bio-based materialen. En we kiezen voor praktische ecologische oplossingen, zoals sedemdaken en speciale dakpannen waarmee Hollandse flora en fauna zich in steeds dichterbevolkte gebieden toch thuis voelt. We leren wereldwijd over de mogelijkheden en passen het in onze Nederlandse projecten toe.

Energiezuinig en CO2-neutraal, ecologisch en circulair

Ons klimaatbewust denken en doen heeft als groot voordeel dat onze gebouwen in het gebruik zuinig zijn. Prettig voor milieu én portemonnee. We leggen de lat hierin steeds hoger. CO2-reductie is mooi, CO2-absorptie is beter. Zonnepanelen, warmtepompen en hoogwaardige isolatiematerialen: alles wat eraan bijdraagt om heel Nederland in 2050 energieneutraal te laten zijn. En nog liever eerder. Innovatie is voor ons de manier om steeds de grenzen te verleggen. Wat in het ene project nog een innovatie was, is in het volgende project alweer de standaard.

Klimaatadaptief: Nederland goed beschermd

Wij hechten veel belang aan het terugdringen van de effecten van klimaatverandering, zoals temperatuurveranderingen, hogere waterstanden en heviger regenval. In onze projecten spelen wij daarom actief in op deze klimaatontwikkelingen.

Benieuwd hoe wij een bijdrage kunnen leveren aan uw leefomgeving? Neem dan contact met ons op.