Start verkoop Het Binnenhof Utrecht, energieneutrale woningen met kenmerkende architectuur

01 juni 2017

Ballast Nedam Development zet in op kwaliteit met het plan Het Binnenhof in Utrecht met kenmerkende architectuur en energieneutrale woningen.

Op donderdag 8 juni a.s. start de verkoop van het project Het Binnenhof in Utrecht. Het project bestaat uit 34 grondgebonden woningen in het Centrum van Vleuterweide. De woningen liggen aan de zuiderburcht en zijn ontworpen in de zo kenmerkende stijl van de jaren rond 1900. Dit uit zich in rijk gedetailleerde en zeer gevarieerde ontwerpen.

Een gepaste woning kopen in Vleuten is voor veel mensen lastig. Ingegeven o.a. door de lage rente is de vraag groot en het aanbod klein. De vraag overstijgt het aanbod vele malen. Gevolg is stijgende verkoopprijzen en stijgende stichtingskosten. Ballast Nedam Development kiest er dan ook voor om juist nu maximaal in te zetten op kwaliteit tegen een vaste prijs.

Alle woningen hebben een hoog kwaliteitsniveau en hoge energieprestatie. De woningen zijn compleet uitgerust met luxe sanitair, hebben een zeer luxe keuken en krijgen een op maat gesneden ecologisch tuinadvies. Daarnaast hebben alle woningen minimaal één eigen parkeerplaats op het afgesloten binnenhof. Alle woningen krijgen een EPC van 0, hierdoor hebben de woningen niet alleen een lage warmtevraag maar voorzien ze ook in de elektriciteitsvraag van de gebruiker bij normaal gebruik. Energiemaandlasten onder de €50 zijn daarmee mogelijk. Prettig voor milieu en portemonnee.

De woonoppervlakken zijn riant en liggen tussen ca. 140m² en 186m². De koopsomindicatie varieert van € 350.000,- tot € 450.000,- vrij op naam.

Ballast Nedam heeft recent het Sustainable Development Goals Charter ondertekend. Dit Charter vertegenwoordigt de zeventien Duurzame Ontwikkeldoelen van de Verenigde Naties. Het Project Binnenhof geeft invulling aan de doelen die in dit Charter worden benoemd. Meer informatie is te vinden op www.sdgcharter.nl. In de verkoopbrochure is te zien hoe we hier concreet invulling aan geven bij Het Binnenhof.

Via de website hetbinnenhof-vleuten.nl kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor de woningen. De verkoopmanifestatie zal plaatsvinden op donderdag 8 juni van 17.30-19.30 uur bij Beumer Garantiemakelaars aan de Meerndijk 7 in De Meern. Het verkoopteam bestaat naast Beumer Garantiemakelaars uit Waltmann makelaars uit Utrecht.

Ballast Nedam Bouw en Ontwikkeling gaat de woningen realiseren.