Nieuw Delft

Delft bouwt in de voormalige spoorzone aan de toekomst van de stad: Nieuw Delft, een nieuw verbindend stadsgebied naast de historische binnenstad en het nieuwe station. Ballast Nedam Development ontwikkelt 1/3 van het gebied en samen met Project bureau Nieuw Delft gaan we zorgen voor een versnelling in de ontwikkeling van Nieuw Delft. Dit centrale stadsgebied kent een herontwikkeling met een omvang van ca. 1000 – 1500 nieuwe woningen en appartementen met bijbehorende voorzieningen en commercieel vastgoed op een plek waar voorheen de trein zich door de stad slingerde. De trein rijdt nu ondergronds, waarmee de binnenstad van Delft alle ruimte kreeg om Nieuw Delft te ontwikkelen. Een stedelijk gebied met alle denkbare voorzieningen binnen handbereik, naast het historisch centrum. Delft kent een zeer ruim aanbod in winkelen, wonen, leren, werken en ontspannen in een mix van oud en nieuw. Het splinternieuwe openbaarvervoersknooppunt met internationaal treinstation in Delft voldoet aan alle moderne eisen op het gebied van mobiliteit.

In Nieuw Delft ontwikkelt Ballast Nedam Development appartementen en huizen die voldoen aan de laatste standaard. Door goede isolatie, ventilatie en vloerverwarming maar ook het stimuleren van biodiversiteit in de stad en met zorg voor de water opgave in bebouwd gebied is deze ontwikkeling helemaal van deze tijd is. Verantwoordelijk richting de volgende generaties en op de korte termijn fijn vanwege het comfort. Onze best practices op het gebied van energieneutraal en natuur inclusief bouwen en ontwikkelen passen wij toe in Nieuw Delft. Dit doen wij samen met onze partners zoals project bureau Nieuw Delft. Met slimme ontwerpen en innovaties biedt Nieuw Delft verschillende groepen mensen de kans om te wonen en te leven naar moderne maatstaven.

 

Guldenwater

In februari 2021 is met de oplevering van de laatste woning in Guldenwater is ook de grootste vlindertuin van Nieuw Delft opgeleverd. Hiermee is de oplevering van een groot complex met 136 huur appartementen, 41 koop appartementen en 7 parkwoningen een feit geworden en krijgt het noordelijk deel van het Van Leeuwenhoek kwartier met rap tempo vorm. Ballast Nedam Development is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het project, de realisatie was in handen van Ballast Nedam West naar het ontwerp van Faro Architecten en Moke Architecten.

Met een gevarieerd programma van koop- en huurwoningen spelen wij in op de woningbehoefte in Delft. Er is een diversiteit aan woning types toegevoegd aan de stad, huur en koop woningen, een inclusief plan passend bij de huidige behoefte. De koopappartementen variëren van 44 tot 139 m² en hebben balkons op het zuidwesten, zuiden of zuidoosten. Er is ook een aantal appartementen met een royaal dakterras. De parkwoningen zijn royale huizen van circa 200 m² met een tuin en de mogelijkheid voor een dakterras. De overige woningen zijn eigendom van twee beleggers en worden verhuurd.

 

Floris

Floris is gelegen in de Coendersbuurt, aan de Graaf Floriskade, en bestaat uit 9 royale herenhuizen. De herenhuizen in Floris zijn uniek in hun soort. Ze hebben een eigen herkenbare gevel en variëren van 145 tot 160 m². Alle huizen zijn individueel ontworpen en hebben een eigen uitstraling. Verschillen zijn er in de plattegronden, verdiepingshoogte, het ontwerp en materiaalgebruik van de gevels en de mogelijkheden voor een vide. Een van de woningen is tijdens het jaar van Mondriaan ontworpen en heeft de kenmerkende vlakkenverdeling uitgevoerd in een natuurinclusieve groene gevel die biodiversiteit bevordert en helpt het binnenstedelijke klimaat te verbeteren.

 

Gezicht op Delft

Op deze prominente hoek verschijnt het appartementencomplex Gezicht op Delft met 21 luxe appartementen en 4 penthouses inclusief eigen parkeerplaats. De locatie van Gezicht op Delft wordt gezien als het mooiste stukje van Nieuw Delft, aansluitend op de historische binnenstad en met uitzicht over het water van De Kolk. Gezicht op Delft is ontworpen door FARO Architecten uit Lisserbroek.

Vermeer

Vermeer bestaat uit drie kleinschalige appartementen gebouwen direct gelegen aan de Westsingelgracht in Nieuw Delft. De gebouwen passen bij een gezonde, duurzame levensstijl, waarbij innovatief wordt nagedacht over mobiliteit en gezonde verstedelijking. In de uitwerking van het gebouw is er speciaal aandacht voor veel verschillende duurzaamheidsaspecten, en Vermeer ontwikkelen we bijna energieneutraal (EPC≤0,26).

Op de begane grond van Vermeer worden 2 studio’s gerealiseerd, in de daarboven gelegen bouwlagen is ruimte voor 60 compacte stadsappartementen variërend van 50 tot 72m2.

Poortmeesters

In samenwerking met BPD realiseren we een stoer, stads en stevig woongebouw met grote stadswoningen en luxe appartementen aan de ‘oevers’ van Nieuw Delft. PoortMeesters dankt haar naam aan de twee poorten die toegang bieden tot de groene en rustige binnentuin. Maar dat niet alleen, PoortMeesters is ook de poort van rust naar de levendigheid van het vernieuwde stadsgebied en de historische binnenstad van Delft.

In PoortMeesters is aandacht voor bijzondere architectuur, de openbare ruimte, kunst en design. Werk aan huis, laat een ouder inwonen of ontspannen gelijkvloers wonen in een royaal appartement. En omdat de auto’s uit het zicht zijn geparkeerd in de garage, heb je ook buiten alle ruimte en spelen de kinderen veilig in de groene binnentuin.

 

Toekomstige ontwikkelingen

In het deel gebied Abtwoudse hof heeft Ballast Nedam Development de kans om in een kleinschalig stedelijk gebied ongeveer 120 appartementen en huizen maar ook plek voor commercieel vastgoed direct gelegen aan de levendige stadsstraat, Ireneboulevard.

Aan het einde van het Van Leeuwenhoek park bevind zich een markant volume op de spoortunnel, een unieke bestemming. Deze locatie genaamd veld 7 zal een mixed-use invulling krijgen.

Locatie

Delft

Tags
  • Woningbouw
  • Commercieel vastgoed
Projectgegevens

Looptijd ontwikkeling en realisatie: 2012-2025

Totaal aantal woningen: ca. 1000-1500