Nieuw Delft

Aan de rand van het historische centrum van Delft wordt een omvangrijk nieuwbouwprogramma toegevoegd, rondom het nieuwe station en stadskantoor. Het splinternieuwe station van Delft voldoet aan alle moderne eisen op het gebied van mobiliteit.Ballast Nedam Development ontwikkelt ongeveer 1/3 van het programma in de Nieuw Delft. Dit centrale stadsgebied kent een herontwikkeling met een omvang van ca. 1000 – 1500 nieuwe woningen en appartementen met bijbehorende voorzieningen op een plek waar voorheen de trein zich door de stad slingerde. De trein rijdt nu ondergronds, waarmee de binnenstad van Delft alle ruimte kreeg om Nieuw Delft te ontwikkelen. Een stedelijk gebied met alle denkbare voorzieningen binnen handbereik, naast het historisch centrum. Delft kent een zeer ruim aanbod in winkelen, wonen, leren, werken en ontspannen in een mix van oud en nieuw.

In Nieuw Delft ontwikkelt Ballast Nedam Development appartementen en huizen die voldoen aan de laatste standaard. De woningen worden standaard gasloos en dus ‘all electric’ uitgevoerd. Door goede isolatie, ventilatie en vloerverwarming is deze ontwikkeling helemaal van deze tijd is. Verantwoordelijk richting de volgende generaties en op de korte termijn fijn vanwege het comfort. Onze best practices op het gebied van energieneutraal en natuurinclusief bouwen en ontwikkelen passen wij toe in Nieuw Delft. Dit doen wij samen met onze partners.

 

Guldenwater

Guldenwater, in het Van Leeuwenhoekkwartier, bestaat uit 177 fraaie appartementen en 7 royale parkwoningen. Waaronder 41 koopappartementen, o.a. aan de Ireneboulevard, park- en Nieuwe Grachtzijde, en 7 royale parkwoningen aan het van Leeuwenhoekpark. De koopappartementen variëren van 44 tot 139 m² en hebben balkons op het zuidwesten, zuiden of zuidoosten. Er is ook een aantal appartementen met een royaal dakterras. De parkwoningen zijn royale vierlaagswoningen van circa 200 m² met een tuin en de mogelijkheid voor een dakterras. De overige woningen zijn eigendom van een belegger en worden verhuurd. Ballast Nedam West is verantwoordelijk voor de realisering.

 

Floris

Floris is gelegen in de Coendersbuurt, aan de Graaf Floriskade, en bestaat uit 9 royale herenhuizen. De herenhuizen in Floris zijn uniek in hun soort. Ze hebben een eigen herkenbare gevel en variëren van 145 tot 160 m². Alle huizen zijn individueel ontworpen en hebben een eigen uitstraling. Verschillen zijn er in de plattegronden, verdiepingshoogte, het ontwerp en materiaalgebruik van de gevels en de mogelijkheden voor een vide. Een van de woningen is tijdens het jaar van Mondriaan ontworpen en heeft de kenmerkende vlakkenverdeling uitgevoerd in een natuurinclusieve groene gevel die biodiversiteit bevordert en helpt het binnenstedelijek klimaat te verbeteren.

 

Gezicht op Delft

Gezicht op Delft bestaat uit een appartementencomplex met 21 luxe appartementen en 4 penthouses inclusief eigen parkeerplaats. De locatie van Gezicht op Delft wordt gezien als het mooiste stukje van Nieuw Delft, aansluitend op de historische binnenstad en met uitzicht over het water van De Kolk. Gezicht op Delft is ontworpen door FARO Architecten uit Lisserbroek.

 

Toekomstige ontwikkelingen

Locatie

Delft

Projectgegevens

Project Fase: Realisatie