Het Land

In opdracht van VOF Dijkzone heeft Ballast Nedam Development 40 woningen in de geliefde jaren ’30 stijl ontwikkeld en gerealiseerd. De VOF Dijkzone in Spijkenisse is een samenwerking van Ballast Nedam Development met Dura Vermeer en VORM. Het project ‘Het Land’ Fase 13 in Spijkenisse is opgeleverd en alle woningen zijn recent door de bewoners betrokken. Het gaat om 40 woningen waarvan 36 ruime rijwoningen en 4 twee-onder-een-kapwoningen. De woningen zijn gasloos en energieneutraal, dit betekent dat ze een EPC van 0 hebben. De woningen zijn voorzien van een warmtepomp met balansventilatie en zonnepanelen. Hierdoor hebben de woningen zeer lage energielasten en zijn ze goed voor het milieu. Het ontwerp is van Schipper Architecten en de bouwrealisatie was in handen van Ballast Nedam West.

‘Het Land’ Fase 13

‘Het Land’ Fase 13 is een mooie wijk met veel groen en water en een grote variatie aan woningen. De wijk heeft volop speelmogelijkheden voor kinderen. Alle 40 nieuwbouw koopwoningen van dit project zijn gerealiseerd bestaande uit extra ruime rij-hoekwoningen en bijzondere twee-onder-één-kapwoningen in de populaire jaren ‘30 stijl. Met een breedte van 4,80 tot 7,00 zijn ze alle woningen ruim opgezet. De woningen variëren van 120 m2 GBO voor een tussenwoning tot 180 m2 GBO voor een tussenwoning.

Gebiedsontwikkeling ‘De Elementen’

‘Het Land’ is onderdeel van ‘De Elementen’, een grote gebiedsontwikkeling van circa 3000 woningen in een nieuwe stadswijk aan de Maas. ‘De Elementen’ wordt ontwikkeld in vier deelgebieden: ‘De Dijk’, ‘Het Land’, ‘Het Park’ en ‘De Haven’. ‘Het Land’, bestaat uit circa 450 woningen en ligt tussen het stadscentrum van Spijkenisse en rivier de Oude Maas. De kenmerkende brede lanen, grote voortuinen en mooie details, zoals erkers, dakoverstekken en metselverbanden, hebben samen gezorgd voor het gevoel van de populaire jaren ‘30 wijken. ‘Het Land’ bevindt zich op een steenworp afstand van het centrum van Spijkenisse en andere voorzieningen zoals supermarkten en het ziekenhuis.

In 2019 startte de bouw van Fase 13 van ‘Het Land’ en naar verwachting wordt eind 2020 de gehele ontwikkeling met Fase 14 van ‘Het Land’ voltooid. De ontwikkeling en realisatie van deelgebied ‘De Haven’ zijn in volle gang, deelfasen worden momenteel gerealiseerd en nieuwe komen binnenkort op de markt.

Locatie

Spijkenisse

Tags
  • Woningbouw
Projectgegevens

Project Fase: Opgeleverd

Looptijd ontwikkeling: 2019

Aantal woningen: 40