Tijdens de PROVADA ondertekende BND overeenkomst Gezicht op Delft

06 juni 2019

Tijdens de vastgoedbeurs PROVADA ondertekende Ballast Nedam Development met de gemeente Delft de overeenkomst voor het project ‘Gezicht op Delft’ . 

Gezicht op Delft
Sten Karelse (directeur Ballast Nedam Development), Martina Huijsmans (wethouder gemeente Delft) en Fidan Bulut (gebiedsmanager Projectorganisatie Nieuw Delft) ondertekenden gisteren een koopovereenkomst voor het project ‘Gezicht op Delft’ gelegen in het Van Leeuwenhoekkwartier. Het plan bestaat uit koopwoningen in het luxe segment: een appartementencomplex met 25 royale appartementen met een magnifiek uitzicht op De Kolk en 17 riante grachtenpanden aan de Westsingelgracht.

Sten Karelse: "Gezicht op Delft is het derde project van ons in Nieuw Delft. Eerder ontwikkelden wij de projecten Floris en Guldenwater. Qua duurzaamheid presteren de woningen in Gezicht op Delft beter dan de opgelegde normen en waarden. De woningen worden gasloos en dus ‘all electric’ uitgevoerd en zijn zo goed als energie-neutraal. Daarnaast wordt er een gemiddelde GPR-score van 8 voor duurzaam bouwen behaald".

Naast deze ondertekening, heeft de gemeente Delft nog twee overeenkomsten ondertekend voor het stadsgebied Nieuw Delft: 
Porseleinen Hof, een ontwikkeling van Synchroon
The Family Delft, een ontwikkeling van BPD

Zuidelijke velden Nieuw Delft steeds meer een gezicht
Wethouder Martina Huijsmans van de gemeente Delft: “Met deze ondertekeningen zetten we belangrijke stappen vooruit in Nieuw Delft. Met het Porseleinen Hof, The Family Delft, de plannen van Pieter van Foreest en het reeds gerealiseerde X-Ray, krijgen de zuidelijke velden van Nieuw Delft steeds meer een gezicht.”

“Gecomplementeerd met het noordelijk deel van Nieuw Delft met onder meer bijzondere gebouwen als Huis van Delft, The Student Hotel, Antoni en Gezicht op Delft en veel zelfbouw (CPO/PO), wordt Nieuw Delft een bijzonder gebied met brede boulevards, een stadspark, afwisselende architectuur en een heuse gracht.”