Start Verkoop Groene Loper Maastricht "Laan van Bellevue Fase 2a"

05 september 2019

De verkoop van 46 energieneutrale woningen en herenhuizen in het deelplan Laan van Bellevue fase 2a aan de Groene Loper in Maastricht start 5 september 16:00 uur. Uniek is dat de biodiversiteit in de wijk actief wordt bevorderd; zo worden er inbouwstenen voor vogels en vleermuizen in de woningen opgenomen. Ballast Nedam Development is zeer verheugd met deze nieuwe mijlpaal in de gebiedsontwikkeling van De Groene Loper.


De Groene Loper

Op de Groene Loper aan de President Rooseveltlaan in Maastricht realiseert Ballast Nedam Development de komende jaren meer dan 1.000 woningen en appartementen. Een indrukwekkend nieuwbouwproject waarmee een nieuw stadsdeel voor Maastricht wordt gecreëerd. Het project bestaat uit verschillende deelprojecten in meerdere fasen. De realisatie van fase 1 van deelplan Laan van Bellevue aan de Groene Loper is reeds gestart en nu al een groot succes te noemen.

Duurzaamheid, Gezondheid en Biodiversiteit

Ballast Nedam Development hecht veel waarde aan duurzaamheid, gezondheid en biodiversiteit. Zo zijn de woningen energieneutraal en dus zeer energiezuinig. Ook kan voor het ventilatieconcept Pure Air worden gekozen. Pure Air zorgt voor schone binnen lucht. Het filtert fijnstof en regelt een optimale luchtvochtigheid en bevordert hierdoor de gezondheid van de bewoners.

Daarnaast  wordt ook de biodiversiteit in de wijk bevorderd. Er worden inbouwstenen voor vogels en vleermuizen in de woningen opgenomen. Samen met de groene inrichting van de kavels en het behoud van volwassen groen op de parkeerhoven achter de woningen en de 2.000 bomen op de Groene Loper zelf, draagt dit bij aan het behouden en versterken van de biodiversiteit in de stad.

De woningen en herenhuizen

Voor de uitwerking van deze 46 woningen heeft Ballast Nedam gewerkt met DAT Architecten, Hilberink Bosch Architecten en Atelier Brink onder supervisie van West8 en Humblé, Martens & Willems Architecten, wat geresulteerd heeft in een indrukwekkend, gevarieerd straatbeeld aan de Groene Loper. De ruime stadswoningen en herenhuizen zijn ieder ontworpen met oog voor  detail in de gevels en worden gebouwd met uiterst kwalitatieve bouwmaterialen. In totaal zijn er 17 verschillende woningtypen.

Ruime stadswoningen en herenhuizen aan een rustige, groene laan, dát is fase 2a van deelplan Laan van Bellevue. De woningen van deze fase worden gebouwd tussen de  nieuwe verbinding tussen de President Rooseveltlaan – Generaal Eisenhowerstraat en de Quixstraat én aan de  overkant tussen ‘blok 8’ en de voormalige boksschool.

De koopsommen variëren tussen € 315.000,- en € 610.000,-. Meer informatie is te vinden op de website van Wonen aan de Groene Loper: www.wonenaandegroeneloper.nl