Wegens groot succes Fase 1 Engelse Park Groningen nu Fase 2 gestart!

22 augustus 2019

95 energieneutrale woningen op een toplocatie in Groningen-Zuid

Op 22 augustus start de verkoop van de tweede fase bestaande uit 31 woningen van het project Engelse Park in Groningen. Engelse Park is gelegen op een toplocatie nabij het Sterrebos, de uitvalswegen en het centrum in Groningen. Verwijzend naar de bijzondere historie van de locatie is Engelse Park straks een groene en vriendelijke buurt waar bomen, water en de natuurlijke flora en fauna ruimschoots aan bod komen. Alle 95 woningen, onder architectuur van Bedaux de Brouwer Architecten, hebben een EPC-waarde van 0 (energieneutraal). Engelse Park is een ontwikkeling van Ballast Nedam Development en VolkerWessels Vastgoed.

Natuur-inclusieve woonwijk
Het project bestaat uit in totaal 95 woningen en is gelegen op misschien wel de mooiste woonlocatie van Groningen; in het groen, vlakbij het centrum van Groningen. Groen is zowel letterlijk als figuurlijk een belangrijk thema van het project. De bestaande flora en fauna wordt versterkt en de woningen worden energieneutraal. Daarnaast krijgt het plan de beschikking over elektrische deelauto’s en natuurlijke (speel)voorzieningen zoals vlonderpaden en wadi’s. Engelse Park is daardoor gevarieerd en duurzaam.

Tuinwoningen en Park Villa’s 
De woningen worden zorgvuldig ingepast tussen de bestaande bomen en groenstructuur en zijn beschikbaar in de typen ‘Tuinwoning’ en ‘Park Villa’ waarbinnen weer diverse varianten uitgewerkt zijn. Zo zijn de Park Villa Geschakeld en Park Villa Vrijstaand uniek in hun soort met een grote loftachtige begane grond met uitzicht aan beide zijden op het groen: het park en de eigen tuin.

Historie
De bewoners van Engelse Park komen op een historische plek te wonen. De locatie ligt langs de Hondsrug, het beleg van Bommen Berends heeft hier plaatsgevonden, een Engels Kamp tijdens de eerste wereldoorlog heeft hier gestaan en het belastingkantoor was hier gehuisvest. In de 21ste eeuw is het tijd voor een nieuw hoofdstuk; een prachtige, groene woonomgeving.

Inschrijven
Inschrijven kan tot en met 28 augustus 12.00 uur via de projectwebsite. Via de projectwebsite zijn tevens de beschikbare woningen te bekijken. De verkopende makelaars zijn Pandomo Makelaars en Boekholt Nieuwbouwspecialist. Beide makelaarskantoren organiseren voor de sluiting van de inschrijftermijn een inloopavond op hun kantoor. Deze inloopavond vindt plaats op dinsdag 27 augustus tussen 17.00 en 19.30 uur.

Bezoek de website www.engelsepark.nl voor meer informatie over het project.