Start bouw 42 woningen Fase 1 aan het Zuiderpark in Rotterdam

28 augustus 2020

De bouw is gestart van de eerste 42 woningen aan het Zuiderpark, die onderdeel uitmaken van de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Hart van Zuid is een stadscentrum dat volledig getransformeerd wordt tot een prachtig stedelijk gebied. Door de extra aandacht voor natuurlijke omheiningen van bomen en water past het straks naadloos in haar omgeving. Ballast Nedam Development en Heijmans Vastgoed zijn, als ontwikkelcombinatie, zeer verheugd met deze nieuwe mijlpaal in de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid.

Gebiedsontwikkeling Hart van Zuid

De woningontwikkeling aan het Zuiderpark valt binnen de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid, de nieuwe naam voor het gebied rondom Zuidplein en Rotterdam Ahoy. Na een complete metamorfose wordt dit het bruisende stadscentrum van Rotterdam-Zuid. Met een nieuw metro- en busstation, opgeknapt winkelcentrum Zuidplein, wandelboulevard, uitgebreid aanbod aan kunst en cultuur én tal van leuke restaurants en cafés.

In ‘t Zuiderpark

Het totale plan In ’t Zuiderpark wordt opgebouwd uit twee carrés met ieder 42 woningen in diverse woningtypen. Alle woningen binnen deze twee woonblokken worden op een verhoging gebouwd, zodat er vanuit de woning uitzicht is op het park. De eerste fase met 42 woningen werd in oktober 2019 succesvol in de verkoop gebracht. De tweede fase volgde succesvol in juni 2020. Na alle voorbereidingen wordt nu gestart met de bouwwerkzaamheden van fase 1.

Duurzaam en energieneutraal

De woningen die ontwikkeld worden zijn klaar voor de toekomst en kennen lagere woonlasten doordat ze energieneutraal zijn. Hierdoor kunnen kopers ook in aanmerking komen voor een voordelige groenfinanciering. De woningen worden standaard voorzien van stadsverwarming, warmteterugwin-ventilatie en zonnepanelen. De zonnepanelen wekken de benodigde energie op voor gebouwinstallaties. Tussen beide carrés wordt ook een wadi aangelegd welke ervoor zorgt dat overtollig regenwater uitstekend kan worden opgevangen. De waterbuffer die zo gecreëerd wordt zorgt voor een uitstekende wateropvang tijdens hevige regelval, verkoeling tijdens warme periodes en de algehele afname van hittestress.

Woningtypen

De eerste fase bestaat uit 6 verschillende woningtypes. Ruime gezinswoningen van ca. 118 tot 159 m² woonoppervlakte met unieke ligging in het Zuiderpark. De woningen onderscheiden zich van elkaar door o.a. de ligging, het aantal woonlagen en de grootte. In ieder blok is er een variatie aan woningtypen waaronder Parkwoningen met natuurlijk uitzicht op het Park, 3 – en 4 laagse terraswoningen met een verhoogd terras aan de voorzijde, Poortwoningen met een gescheiden woonkamer en keuken en tot slot Stadswoningen met tuin en terras.