Onno Dwars winnaar ABN AMRO Duurzame 50

10 april 2019

Tijdens het Green Tie Gala won Onno Dwars de ABN AMRO Duurzame 50, 2019. De directeur van Ballast Nedam Development voerde de top 3 aan die verder bestond uit Yvette Watson (2) en Andy van den Dobbelsteen (3).

De ABN AMRO Duurzame 50 wordt jaarlijks uitgereikt aan de persoon die het meest heeft bijgedragen aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Eerder wonnen onder andere Claudia Reiner, Jan Willem van de Groep en Thoms Rau de felbegeerde award.

Vanaf het prille begin van de duurzame 50 heeft Dwars onderdeel uitgemaakt van de genomineerden en heeft zich daarmee een steady koploper op het gebied van duurzame ontwikkeling getoond.

Onno Dwars: “Het is een eer om deze onderscheiding te mogen ontvangen. Samen met heel veel collega’s en partners zet ik me al jaren in voor het versneld verduurzamen van Nederland. Daarmee is deze onderscheiding ook een onderscheiding voor hen die samen met ons hard werken aan dit doel. Ik zie de energietransitie als een aanjager van het verbeteren van onze leefomgeving. Een leefomgeving waarin wij en volgende generaties gezonder en gelukkiger oud kunnen worden. De energietransitie is in mijn opinie dan ook een kans. ”

De jury van de Duurzame 50 oordeelde: “Met zijn succesvolle duurzame ideeën en daadkracht staat hij al jaren in de picture. De jury is zeer onder de indruk van de projecten die Onno in het afgelopen jaar heeft geïnitieerd en gerealiseerd zoals Cartesiusdriehoek, The Green House, De Groene Loper en het Pure-air concept. Zijn maatschappelijke impact is hierdoor indrukwekkend en zal de komende jaren alleen maar blijven toenemen!”

Ieder jaar vraagt de vakjury, onder leiding van de winnaar van de vorige editie, zich af wat de belangrijkste vraagstukken en trends zijn en welke mensen daar het meest aan bijdragen. De jury beoordeelt op vier onderdelen: bijdragen aan het mogelijk maken van duurzame projecten, inzetten bij duurzame initiatieven, actieve kennisdeling over verduurzaming en het stimuleren en initiëren van duurzame samenwerking. Iedere genomineerde ontvangt voor deze onderdelen punten. Op basis van de puntenscore wordt de lijst, een top 50, samengesteld.

Alle 50 genomineerden vindt u hier :

https://duurzaamgebouwd.lingacms.nl/upload/dg_8fd9sluf/overig/Duurzame_50_2019_A-Z.pdf