New Metropolis Zuidoost geopend; nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van Zuidoost en UID

24 september 2019

De deuren van New Metropolis Zuidoost in Amsterdam Zuidoost zijn officieel geopend. Deze dependance van Pakhuis de Zwijger is gevestigd in een winkelpand aan het Bijlmerplein in Amsterdamse Poort, het grootste winkelcentrum van Amsterdam. De gratis toegankelijke avondprogrammering start in oktober en bestaat uit presentaties, gesprekken, exposities, co-creatie-sessies en filmvertoningen en focust zich daarbij op de grote veranderingen die de komende jaren in Zuidoost gaan plaatsvinden.

Mijlpaal in de ontwikkeling van Zuidoost en UID

Onno Dwars, directeur Ballast Nedam Development: “New Metropolis is een fantastische mijlpaal binnen de ontwikkeling van Amsterdam Zuidoost en UID in het bijzonder. Wij zijn trots deel uit te mogen maken van dit geweldige platform voor alle stakeholders in Zuidoost. Door op een laagdrempelige manier contact te hebben met de huidige en toekomstige buurtbewoners en gebruikers kunnen wij een positieve impact maken voor een grote groep mensen. Wij vinden het een voorrecht om te mogen werken aan goeddoordachte omgevingen waarin de levensstijl van bewoners en gebruikers tot bloei kan komen. Wij ondersteunen een gezonde levenswijze, creëren ruimte voor duurzaamheid, biodiversiteit en inclusiviteit en werken samen met een groot aantal belangenorganisaties om dit concreet te maken in onze projecten.”

Voor iedereen in Zuidoost

“New Metropolis is een nieuwe ontmoetingsplek voor bewoners, mensen die werken in Zuidoost en bezoekers. Een plek om kennis te maken met anderen, ervaringen uit te wisselen, beelden over de toekomst te delen en samen te komen tot nieuwe oplossingen en plannen voor de toekomst. We starten vanaf oktober met een programmateam met onder meer: Angelo Bromet, Jerry Afriyie, Charity Reingoud en Marco Barsoum. Zij gaan programmeren binnen een mix van stedelijke ontwikkeling, creatieve industrie en maatschappelijke vraagstukken. Zoals bij alle activiteiten van Pakhuis de Zwijger zoeken we hierbij weer actief de samenwerking op met bewoners, burgerinitiatieven, bedrijven en andere potentiële partners.” zegt Egbert Fransen, directeur van Pakhuis de Zwijger.

Over New Metropolis Zuidoost

New Metropolis Zuidoost is de dependance van Pakhuis de Zwijger in Amsterdam Zuidoost en wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Zuidoost, CBRE Global Investors, Wonam, Johan Cruijff Arena, AM, Ballast Nedam Development, Doniger Urban Developments, Stichting Hondsrugpark, Equinix, Camelot Europe en Amsterdamse Poort. New Metropolis Zuidoost is gevestigd aan het Bijlmerplein 876 in Amsterdam.

De dependance is van woensdag tot en met zaterdag geopend van 11.00 tot 18.00 uur. Vanaf oktober start de voor iedereen gratis toegankelijke avondprogrammering, vooralsnog alleen op donderdagen, in lijn met de koopavonden van de Amsterdamse Poort.

newmetropoliszuidoost.amsterdam

Over UID (Urban Interactive District)

Met het Urban Interactive District (UID) geven we een impuls aan de transformatie van ArenAPoort. Deze transformatie heeft een positieve impact en aantrekkingskracht op zowel het gebied zelf als de directe omgeving: Amsterdam-Zuidoost en heel Amsterdam. ArenaAPpoort staat bekend als dé sport- en entertainmentbestemming van Amsterdam. Het succes van het aanwezige XL Entertainment draagt bij aan een groots opgezette en efficiënte programmering en buitenruimte. Door wonen, werken, diversiteit in horeca en dagelijkse voorzieningen toe te voegen, zorgen we ervoor dat ook buiten de piekmomenten van het XL Entertainment levendigheid in het gebied is. Daarnaast voegen we meer voordeuren toe in een heldere en transparante plint, om zo de verbinding met de stad te creëren.

UID is een samenwerking (OMC) tussen Ballast Nedam Development en AM.

https://www.urbaninteractivedistrict.nl/