Hart van Zuid Rotterdam verkoopt commerciële ruimtes Zwemcentrum Rotterdam

11 maart 2020

Hart van Zuid Rotterdam (Riederwaard CV, gevormd door Ballast Nedam Development en Heijmans), heeft overeenstemming bereikt met Berlage Vastgoed over de verkoop van de volledig verhuurde commerciële ruimtes in Zwemcentrum Rotterdam. In deze ruimtes zijn onder meer horeca, winkels, een wellness-kliniek, sportschool en kantoren gevestigd. Zwemcentrum Rotterdam is ontworpen door Kraaijvanger Architecten en ligt midden in het hart van de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid Rotterdam (tegenover metrostation Zuidplein).

Over Hart van Zuid

Het gebied rond winkelcentrum Zuidplein en Ahoy ondergaat een totale metamorfose. Doel: een nieuw bruisend stadscentrum. Een plek waar bewoners, bezoekers en ondernemers zich helemaal thuis voelen. De ontwikkeling bestaat uit verschillende deelprojecten waarvan Zwemcentrum Rotterdam een belangrijk onderdeel is. Sinds begin 2018 is Zwemcentrum Rotterdam geopend in het voormalige deelgemeentekantoor van Charlois. Het pand wordt gezien als de ‘aanjager’ voor de ontwikkelingen van Hart van Zuid. Het zwembad heeft een 25-meterbad en een 50-meter wedstrijdbad, die worden gebruikt voor wedstrijden en school- en recreatief zwemmen. Daarnaast zijn er horeca en een zwemsportwinkel te vinden.

Andere delen van dit grote project zijn de uitbreiding van Winkelcentrum Zuidplein, woonwijk In ’t Zuiderpark, de upgrade van de Beurs- & evenementenhallen van Rotterdam Ahoy, de transformatie van de Gooilandsingel tot een stadsboulevard met smart bus terminal, de bouw van een internationaal congrescentrum (open in 2020), theater met bibliotheek en restaurant (open in 2020) evenals de bouw van het reeds nieuw gerealiseerde zwembad aan de Gooilandsingel (toekomstige boulevard).

Meer informatie vindt u op: https://www.hartvanzuidrotterdam.nl/