Engelse Park in Groningen is door DGBC Woonmerk beoordeeld met vier sterren

Bron: Dutch Green Building Council 9 mei 2019

Donderdag 9 mei is tijdens de DGBC Duurzaam Wonen Dialoog een 4 sterren certificaat van DGBC Woonmerk uitgereikt aan Ballast Nedam Development en VolkerWessels Vastgoed. Samen ontwikkelen zij in Groningen 95 duurzame en energiezuinige woningen.

In Engelse Park voert groen de boventoon, waardoor er een parkachtig karakter ontstaat. Ook in ecologisch opzicht wordt het echt een park. Zo krijgen bijvoorbeeld vleermuizen volop de ruimte.

Trots
Onno Dwars, directeur Ballast Nedam Development en Marianne Davidson, manager innovatie en duurzaamheid VolkerWessels Vastgoed ontvingen het certificaat uit handen van Annemarie van Doorn, directeur DGBC, “Door de gezamenlijke inspanningen van zowel gemeente als ontwikkelaars is het gelukt om een duurzame woonwijk te creëren. Dit is terug te zien in de score van 90% op de categorie ‘leefomgeving’ van DGBC Woonmerk. Wij zijn ontzettend trots op deze gezamenlijke prestatie!”.

Engelse Park is voor Ballast Nedam Development het tweede project dat is beoordeeld met vier sterren. De woningen langs De Groene Loper in Maastricht hebben op 3 april 2019 ook al een score van vier sterren behaald.

Energiezuinig
Engelse Park wordt de eerste volledig gasloze wijk van Groningen. Bijna alle woningen zijn energiezuinig, met een EPC-score van maximaal 0. Dit betekent dat de woningen voorzien in het gebouwgebonden energieverbruik, dus voor (de elektra van) het verwarmen, ventileren en warmtapwater. Een EPC van 0 is een grote verbetering ten opzichte van de huidige wetgeving waarin het maximaal 0,4 mag bedragen. De woningen in Engelse Park worden beoordeeld met een energielabel A. De bewoners van Engelse Park krijgen de beschikking over elektrische deelauto’s en natuurlijke (speel)voorzieningen, zoals vlonderpaden en wadi’s.

Participanten
Ballast Nedam Development | VolkerWessels