De bouw is gestart van deelplan Bach in Berckelbosch Eindhoven: gasloos, energieneutraal én natuurinclusief

17 oktober 2019

Berckelbosch Eindhoven wordt uitgebreid met deelplan “Bach”, waarvan de realisatie nu is gestart. De realisatie zal circa één jaar duren en is in handen van Ballast Nedam Zuid. Deelplan Bach is geheel verkocht, de verkoop is verricht door Van Santvoort Makelaars uit Eindhoven. In Berckelbosch realiseert Ballast Nedam Development de komende jaren nog ongeveer 300 energieneutrale- en NOM woningen, waarvan twee nieuwe deelplannen nu in verkoop zijn. Deze wijk staat bekend om haar gasloze, energieneutrale, natuurinclusieve en architectonisch hoogwaardige koopwoningen in jaren ‘30 stijl.

 

Architectuur

Berckelbosch is stedelijk gelegen nabij de stadsring van Eindhoven, dagelijkse voorzieningen liggen op loopafstand. Berckelbosch brengt de stad dichterbij. Dankzij die fijne ligging is het stads wonen met een dorps karakter. Het spraakmakende jaren ‘30 ontwerp bestaande uit 28 rijwoningen en 12 hoekwoningen, is getekend door Luijten Smeulders Architecten uit Tilburg. De typisch jaren ’30 architectuur kenmerkt zich door extra diepe overstekken van het dak en de goten, steile kappen, luxe detaillering, het kleur- en materiaalgebruik en de wisselende dak oriëntaties.

 

Energieneutraal

Alle woningen zijn energieneutraal en voorzien van een individuele luchtwarmtepompinstallatie, een warmte-terugwinsysteem, zonnepanelen op de daken, vloerverwarming en zeer goede isolatie. De woningen worden bovendien gasloos gebouwd. Zo krijgen vernieuwbare energiebronnen de ruimte. Alle woningen zijn energieneutraal met een EPC van 0. Een stijlvol totaalplaatje met een knipoog naar het verleden en met alle comfort en duurzaamheidsprincipes van nu.

 

Gezondheid en Biodiversiteit

Ballast Nedam Development hecht veel waarde aan duurzaamheid, gezondheid én biodiversiteit. Naast dat de woningen zeer energiezuinig en duurzaam zijn is ook op de gezondheid gelet. Zo is een aantal woningen voorzien van het ventilatieconcept Pure Air. Pure Air zorgt voor schone binnen lucht. Het filtert fijnstof en regelt een optimale luchtvochtigheid en bevordert hierdoor de gezondheid van de bewoners.

Daarnaast wordt ook de biodiversiteit in de wijk bevorderd. Samen met Vogelbescherming Nederland en Zoogdiervereniging is gekozen om inbouwstenen voor vogels en vleermuizen in de woningen op te nemen. Samen met de groene inrichting van de kavels, en het behoud van volwassen openbaar groen, draagt dit bij aan het behouden en versterken van de biodiversiteit in de stad.

Meer informatie over Berckelbosch Eindhoven: https://www.berckelbosch.nl/