Ballast Nedam Development verkoopt eerste 136 woningen in Nieuw Delft

Ballast Nedam Development verkoopt eerste 136 woningen in Nieuw Delft aan Syntrus Achmea RE&F en Stichting Pensioenfonds Openbaar Vervoer

1 oktober 2018 –  BPL Pensioen en Stichting Pensioenfonds Openbaar Vervoer (SPOV) hebben een Turnkey koopovereenkomst getekend met Ballast Nedam Development voor de aankoop van in totaal 136 woningen van het project ‘Guldenwater’ in Nieuw Delft. Met de toevoeging van in totaal 184 woningen naast het nieuwe station en aan het Van Leeuwenhoekpark ontstaat een levendig nieuw stuk Delftse binnenstad waar in 2020 circa 450 nieuwe bewoners verwelkomd zullen worden. De uitvoering hiervan ligt in handen van Syntrus Achmea voor BPL en SPF Beheer voor SPOV

“Ballast Nedam Development (BND) is trots en verheugd samen met Syntrus Achmea en SPF Beheer een start te kunnen maken met het eerste en grootste deelproject in Nieuw Delft. BND ontwikkelt in totaal circa 1/3 deel van Nieuw Delft en heeft samen met de gemeente ingezet op een kwalitatief hoogwaardige en energiezuinige woonomgeving. Op een steenworp afstand van het centraal station is het straks prachtig wonen tussen het Van Leeuwenhoekpark en de Nieuwe Gracht”, zegt Sten Karelse, directeur Ballast Nedam Development.

Syntrus Achmea verwerft namens BPL Pensioen 85 appartementen in Nieuw Delft. “Nu het spoorviaduct heeft plaatsgemaakt voor de spoortunnel ontstaat op deze locatie en aantrekkelijk gebied om te wonen”, zegt Henk Onstwedder, voorzitter van de beleggingsadviescommissie van BPL Pensioen. “Deze acquisitie past in ons streven om zoveel mogelijk energiezuinige woningen aan te kopen. Wij verwachten dat deze duurzame woningen, voor onze pensioendeelnemers een duurzaam rendement opleveren.”

SPF Beheer verwerft namens SPOV 51 appartementen in Nieuw Delft. “De belegging past uitstekend in ons beleid om duurzaam te beleggen op locaties die goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer.” zegt Hedwig Peters, voorzitter van de beleggingscommissie van SPOV. 

Het project Guldenwater in het Van Leeuwenhoekkwartier bestaat uit een vijftal gebouwen van verschillende architectuur en deze omsluiten een onder architectuur aangelegde binnentuin. De 177 nieuwe appartementen en 7 parkwoningen (7 eenheden) zijn ontworpen door FARO Architecten en MOKE Architecten. De grootte van de appartementen varieert tussen de 50 en 140 vierkante meter en de Parkwoningen zijn 200 vierkante meter groot. Voor de verwarming en koeling van de woningen en de verwarming van tapwater wordt gebruik gemaakt van een Warmte koude opslag-installatie (WKO) met warmtepompen, een warmte-terug-win (WTW) balans-ventilatiesysteem en zonnepanelen op de daken.

De verkoop van de 48 koopappartementen en -parkwoningen is gestart en deze zijn nagenoeg allemaal verkocht. Ballast Nedam West is verantwoordelijk voor de realisatie van het totale project ‘Guldenwater’.