BN Development verkoopt 34 energieneutrale gasloze woningen in Berckelbosch te Eindhoven aan middelgrote belegger

30 november 2018 – Ballast Nedam Development heeft een Turnkey koopovereenkomst getekend voor de verkoop van in totaal 34 woningen van het project ‘Berckelbosch’ in Eindhoven. In de wijk Berckelbosch zijn nu in het totaal ruim 400  woningen verkocht, waarvan er 100 gasloos en energieneutraal al zijn.

Om aan te sluiten bij de 17 doelen van de Verenigde Naties investeert Ballast Nedam Development flink in duurzaamheid, zo ook in Berckelbosch. Niet alleen op woningniveau, maar ook op gebiedsniveau. Voorbeelden zijn de aanleg van ledverlichting, het behoud van oude bomen in het gebied en de investeringen om klimaat adaptief te zijn.

“Ballast Nedam Development (BND) is verheugd samen met de belegger invulling te geven aan de 17 doelen van de verenigde naties. BND ontwikkelt in totaal bijna 1000 woningen in Berckelbosch. Onze duurzaamheidsambities sluiten zeer goed aan op die van de belegger. De uitgesproken jaren dertig architectuur en groene opzet vormen te samen de basis voor een gezonde samenleving”, zegt Onno Dwars, directeur Ballast Nedam Development.

Berckelbosch bestaat uit totaal vrijwel 1000 woningen die in verschillende deelgebieden wordt ontwikkeld. Architectenbureau Luijten Smeulders is als architect betrokken bij dit  deelproject. De woningen zijn voorzien van goede isolatie,  luchtwarmtepomp, een warmte-terug-win- (WTW) en balans-ventilatiesysteem, laag temperatuur vloerverwarming en zonnepanelen op de daken.

Ballast Nedam Zuid treedt op als bouwer van dit project. Voor meer informatie over Berckelbosch kunt u kijken op https://www.berckelbosch.nl.