Cartesius Utrecht trotse partner van La Vuelta Holanda

11 augustus 2022

Cartesius, de toonaangevende gezonde en duurzame gebiedsontwikkeling van MRP en Ballast Nedam Development, is trotse partner van de start van La Vuelta in Nederland. In aanwezigheid van Simone Richardson, projectdirecteur van La Vuelta Hollanda, werd de spreekwoordelijke ‘sportieve aftrap’ gegeven bij het monumentale CAB in Cartesius waarlangs de Vuelta zal komen.

Healthy Urban Living komt samen met La Vuelta Holanda bij Cartesius Utrecht

In de stadsoase Cartesius in Utrecht, naast station Zuilen, komen ruim 2.800 woningen. Cartesius, geïnspireerd op de wetenschappelijke theorie van de Blue Zones, wordt een levendige, duurzame en gezonde stadswijk met parken, een basisschool, een sporthal, een supermarkt met een biologisch en gezond assortiment, horeca en ruimte voor cultuur en recreatie.

Onno Dwars, CEO Ballast Nedam Development: “Fietsen helpt bij een gezonde en sociale leefstijl, juist die leefstijl centraal staat in de gebiedsontwikkeling van Cartesius. Utrecht is het internationale paradijs voor fietsers volgens de Global Bicycle Cities Index. Fietsen is niet alleen een gezellige sociale activiteit maar is ook een uitstekende manier om op een gezond gewicht te komen en te blijven, je conditie en weerstand te verbeteren en ziektes te voorkomen. Wij zijn er trots op dat wij sponsor zijn van dit mooie evenement die de prachtige fietsstad Utrecht in het zonnetje zet.

Vernieuwing, duurzaamheid en gezondheid sluiten naadloos aan op de ambities die La Vuelta Holanda heeft bij het organiseren van de drie etappes van de grote Spaanse wielerronde in Nederland.

Cartesius – natuurlijk bewegen is de standaard

Paul Trip, Special Advisor Development MRP:  “In Cartesius staat natuurlijke beweging centraal, zo is de wijk ontworpen voor de fiets en is er een nieuwe fietverbinding met de binnenstad door een fietstunnel onder het spoor. Er komt een woonwijk waar mensen langer gezond en gelukkig leven en waar de sociale omgeving een belangrijke factor is voor de welzijn van de mensen. Er kan  volop gebruik worden gemaakt van deelmobiliteit, openbaar vervoer en goede fiets- en wandelverbindingen.”

Bewoners van Cartesius krijgen met behulp van een slim mobiliteitsaanbod aantrekkelijke alternatieven voor de auto en andere mobiliteitsmogelijkheden aangeboden. Ook voor bezoekers van Cartesius wordt het eenvoudig om duurzame mobiliteitskeuzes te maken. Voldoende en comfortabele fietsenstallingen in combinatie met fietspaden faciliteren de fietser optimaal. In de eerste twee fases zal een groot aantal deelauto’s in gebruik worden genomen.

Simone Richardson, projectdirecteur La Vuelta Hollanda: “Wij zijn heel blij dat MRP en Ballast Nedam Development namens Cartesius sponsor zijn van La Vuelta Hollanda en daarmee de start van de ploegentijritten en de eerste duurzame Groene Karavaan in Utrecht mede mogelijk hebben gemaakt”.

Op 19 augustus zal We Drive Solar namens Cartesius meerijden in de Groene Karavaan met een V2G (bidrectionele) Hyundai IONIQ 5 deelauto. De Groene Karavaan is een wereldprimeur bij het  wielerevent. De voertuigen in de karavaan zijn niet alleen duurzaam maar hebben ook een duurzame boodschap aan het publiek.

La Vuelta Holanda programma:

18 augustus: Ploegenpresentatie op Vredenburg 
19 augustus: Tijdrit Utrecht (start Jaarbeurs )–  Cartesius Cartesiusweg – finish Jaarbeurs Utrecht 
20 augustus: ‘s- Hertogenbosch – Utrecht Science Park (over Utrechtse Heuvelrug)
21 augustus: Breda – Breda 

Kijk voor meer informatie over Vuelta Holanda op: www.lavueltaholanda.com

Van links naar rechts Onno Dwars (Ballast Nedam Development), Simone Richardson (La Vuelta Hollanda), Paul Trip (MRP)

Van links naar rechts Onno Dwars (Ballast Nedam Development), Simone Richardson (La Vuelta Hollanda), Paul Trip (MRP)