Ballast Nedam Development opent hoofdkantoor in Rotterdam Building

16 januari 2023

Ballast Nedam Development opent haar deuren in haar eigen Rotterdam Building, het nieuwe hoofdkantoor voor de gebiedsontwikkelaar. Rotterdam Building is een beeldbepalend kantoorgebouw in het centrum van Rotterdam gelegen naast winkelgebied De Lijnbaan, aan de Aert van Nesstraat 45. Microlab heeft de bovenste verdiepingen in gebruik waar zich ook een members-only skybar bevindt. De tussengelegen verdiepingen zijn beschikbaar voor de verhuur.

Onno Dwars, CEO Ballast Nedam Development: “Het openen van ons eigen hoofdkantoor in Rotterdam Building toont onze commitment aan bij de investeringen die wij doen. Wij hebben bewust gekozen om onze intrek te nemen in een kantoor dat wij in eigendom hebben en dit geschikt te maken voor de toekomst.

We kijken verder dan het technische gedeelte van het gebouw, we zorgen ook dat wij onderdeel worden van de lokale community, een krachtige partij als Microlab draagt daar aan bij. Zo doen wij mee aan Rotterdam Art week, maar ook de begane grond en eerste verdieping waar straks een volledig nieuw F&B concept komt, worden een huiskamer van Rotterdam Centrum."

Nieuwe stap voorwaarts in kantoorconcepten

Rotterdam Building heeft ruimte beschikbaar voor middelgrote corporates, scale ups, start-ups en, co-working en flexibele memberships voor individuele werkplekken. Hierdoor ontstaat er een warme open community die samen deze plek in de stad invulling geven. Rotterdam Building is een voorbeeld van een nieuwe generatie gebouwen met een maatschappelijke betekenis voor de stad en geeft een geheel nieuwe invulling aan kantoorconcepten.

Architectonisch icoon wordt opnieuw geboren

Rotterdam Building is een kantoorgebouw uit 1976 van circa 22.000 m² VVO en is destijds door Kraaijvanger Architects ontworpen. Op volle capaciteit kan het gebouw zo’n 1.800 personen huisvesten. Het bureau is ook betrokken bij de totstandkoming van het heruitgevonden Rotterdam Building. Het gebouw heeft de afgelopen tijd een duurzame metamorfose ondergaan waarbij het karakter van het gebouw is versterkt, maar ook heeft de façade van het gebouw een speciaal ontwikkelde kleur gekregen in samenspraak met de architect en Gemeente Rotterdam.

Renovatie begane grond en eerste verdieping gestart

De renovatie van de begane grond plaats en eerste verdieping is gestart, waarbij de entree zal worden uitgebreid en een prachtig F&B concept en eventspace krijgt, waarover binnenkort meer bekend wordt gemaakt. De gemeenschappelijke functies zijn gelegen op de lagere verdiepingen om zo de levendigheid in en om het gebouw een positieve impuls te geven. Naar verwachting zal de renovatie van dit deel van het gebouw in de loop van 2023 zijn afgerond.