Start verkoop ‘Eiland D’ in Westerdel, Langedijk, vlakbij Alkmaar

13 september 2021

Vanaf 15 september om 9:00 uur start de inschrijving voor ‘Eiland D’ in Westerdel, Langedijk, bestaande uit 21 royale watervilla’s. De woningen zijn energieneutraal, gelegen in een prachtig natuurlijk gebied en via de tuin verbonden met het omliggende water. Architect Rene van der Maten, van MB architecten, ontwierp op basis van elementen uit het historische dorpshart van Langedijk deze royale woningen met alle een individueel karakter.

Duurzame wijk

De ruime geschakelde woningen, hoekwoningen, twee-onder-een-kappers en vrijstaande woningen, zijn energieneutraal en gasloos door aansluiting op stadsverwarming, voorzien van zonnepanelen op de daken en sedumdaken op de bergingen. De meeste woningen hebben parkeergelegenheid op eigen terrein, ideaal voor mensen die de mogelijkheid willen hebben om een elektrische auto op te laden op eigen terrein. Doordat de woningen uiterst duurzaam zijn en een groencertificaat krijgen is er de mogelijkheid om een aantrekkelijke duurzame hypotheekvorm af te sluiten.

Tijdloze dorpse architectuur

De woningen zijn ontworpen in de jaren ‘30 architectuur, waarin veel aandacht is voor details in het metselwerk en verbijzonderingen in de gevels. De verticale belijning in de architectuur wordt extra aangezet door dakoverstekken, betimmeringen en overkappingen. De woningen hebben een woonoppervlakte van ca.124 m² tot 183 m² en de kaveloppervlakte varieert van ca. 150 m² tot 571 m². Er worden diverse indelingsmogelijkheden aangeboden om de woning nog verder te vergroten en naar wens af te laten werken. De badkamer en het sanitair is inbegrepen, voor de keuken wordt door Ballast Nedam Development een, bij Bruynzeel te besteden, keukencheque aangeboden.

Verbonden met de omgeving

De woningen op Eiland D zijn via het eigen perceel verbonden met het omliggende water. De vrijstaande woning, twee-onder-een-kapper en hoekwoning beschikken standaard over een vlonder die de mogelijkheid biedt om een boot aan te leggen. Via het water is niet alleen de historische binnenstad van Langedijk zeer gemakkelijk te bereiken, maar ook de prachtige natuur die Langedijk omringt.

Heerlijke uitvalsbasis

Westerdel in Langedijk ligt vlakbij Alkmaar en is een perfecte uitvalsbasis voor mensen die een aantrekkelijke woonomgeving zoeken ten noorden van Amsterdam. Het ligt bovendien slechts op twintig minuten rijden van het Noord-Hollandse strand. Het landschap biedt iedereen de mogelijkheid optimaal te genieten van de natuur door haar waterrijke gebied, vol kreken, vaarten, eilanden, kilometers aan vaarroutes, veel groen en eindeloze mogelijkheden voor buitenrecreatie op zowel land als water. De woningen worden ook voorzien van nestkasten om zo ook de natuur in de gevel ruimte te geven.

Alle voorzieningen om de hoek

De 21 royale woningen op Eiland D liggen op een steenworp afstand van het vernieuwde winkelcentrum Broekerveiling. Voorzieningen zoals scholen, openbaar vervoer, een gezondheidscentrum en een kinderdagverblijf liggen in de directe nabijheid. Niet alleen de uitgestrekte natuur, maar ook de stedelijke gezelligheid is zeer vlakbij: de schitterende binnenstad van Alkmaar ligt op slechts 20 minuten fietsen.

Verkoopproces

De online inschrijving voor de verkoop van ‘Eiland D’ start op 15 september om 9:00 uur en loopt tot 22 september 17:00 uur via de projectwebsite: www.Westerdel-Eiland-D.nl Voor vragen over de verkoopprocedure en de woningen zijn is de makelaar Frank Bakker van Bakker Schoon Makelaardij bereikbaar.