Bouw van deelgebied ‘Schipper’ in ‘De Haven’ Spijkenisse is gestart!

04 november 2021

Met de doop van de eerste funderingspaal, zoals in de scheepvaart gebruikelijk, is het officiële startsein gegeven voor de bouw van 31 kadewoningen en 28 appartementen van deelgebied Schipper. Wethouder Igor Bal en Martijn Hamerslag van de gemeente Nissewaard, Sana Derksen, COO van Ballast Nedam Development, en Niels Doodeman van Ballast Nedam West verrichtten de feestelijke handeling ten overstaan van de toekomstige bewoners.

Schipper: wonen in een sfeervolle havenomgeving

Schipper is het nieuwste deelgebied in De Haven Spijkenisse. Schipper krijgt een echte oud-Hollandse havensfeer. De ligging pal aan het water leent zich daar perfect voor. Door de meeste woningen iets op te tillen, wordt het zicht op het water verbeterd, de kades  maken onderdeel uit van de openbare ruimte en zorgen samen met het water voor een levendige omgeving. De woningen zijn aan de achterzijde vanaf een privé parkeerplaats te bereiken. De sfeer van de haven wordt ook door de afwisseling in de architectuur gekenmerkt. Vrijwel alle woningen hebben een eigen identiteit en unieke architectuur ook  staat afwisseling centraal bij de indeling van de woningen. De prachtige plek aan het water met de mogelijkheid van een ligplaats voor de deur, maken deze locatie tot een zeer geliefde plaats om te wonen.

De woningen zijn energieneutraal en voorzien van een warmtepomp met balansventilatie en zonnepanelen. Hierdoor hebben de woningen zeer lage energielasten en zijn ze goed voor het milieu. Bewoners kwamen hierdoor ook in aanmerking voor een groenhypotheek.

Onderdeel van een geliefde gebiedsontwikkeling

Wethouder Igor Bal: “In de Elementen, waar Schipper en ‘De Haven’ onderdeel van uitmaken, hebben we met alle samenwerkende partners meer dan de helft van de woningen gerealiseerd. Het is een geliefde en duurzame woonwijk die meegaat met zijn tijd.”

Wethouder Martijn Hamerslag vult aan: “Het is een verrijking voor de gemeente Nissewaard en Spijkenisse in het bijzonder. ‘De Haven’ en ‘Schipper’ vervullen een belangrijke rol in de grote behoefte en aanhoudende vraag naar woningen in onze gemeente en de regio.”

Sana Derksen: “Schipper is het tweede deelproject in de Haven Spijkenisse als onderdeel van de grotere gebiedsontwikkeling De Elementen van Ballast Nedam Development. Een resultaat van een goede samenwerking met de gemeente, Dura Vermeer en Vorm. Eerder ontwikkelden wij Schoener en binnenkort starten we ook met de bouw van deelgebied Bark. Qua duurzaamheid presteren de woningen en appartementen in Schipper veel beter dan de wettelijke normen. Samen met de tijdloze architectuur en de kwaliteiten in het gebied zijn wij ervan overtuigd dat deze gebiedsontwikkeling klaar is voor de toekomst.”

De Haven Spijkenisse: nieuwe stadswijk tussen rivier en centrum

De Haven Spijkenisse is de nieuwste nieuwbouwwijk van Spijkenisse, tussen de Oude Maas en het stadscentrum met al zijn winkels, restaurants en zijn fantastische theater en bibliotheek. Schipper is ontworpen door INBO architecten, ontwikkeld door Ballast Nedam Development en de realisatie is in handen van Ballast Nedam West. Deze ontwikkeling maakt onderdeel uit van gebiedsontwikkeling De Elementen. In opdracht van VOF Dijkzone heeft Ballast Nedam Development Schipper ontwikkeld. De VOF Dijkzone in Spijkenisse is een samenwerking van Ballast Nedam Development, Dura Vermeer en VORM.

Gebiedsontwikkeling ‘De Elementen’

‘Schipper’ en de ‘De Haven’ zijn onderdeel van ‘De Elementen’, een grote gebiedsontwikkeling van circa 3000 woningen in een nieuwe stadswijk aan de Maas. ‘De Elementen’ wordt ontwikkeld in vier deelgebieden: ‘De Dijk’, ‘Het Land’, ‘Het Park’ en ‘De Haven’. ‘De Haven’, bestaat uit circa 400 woningen en ligt tussen het stadscentrum van Spijkenisse en rivier de Oude Maas. De kenmerkende brede lanen, grote voortuinen en mooie details, zoals klokgevels, dakoverstekken en metselverbanden, hebben samen gezorgd voor het gevoel van de populaire jaren ‘30 wijken. ‘De Haven’ bevindt zich op een steenworp afstand van het centrum van Spijkenisse en andere voorzieningen zoals supermarkten en het ziekenhuis. De ontwikkeling en realisatie van deelgebied ‘De Haven’ zijn in volle gang, deelfasen worden momenteel gerealiseerd en nieuwe komen binnenkort op de markt. Naar verwachting wordt eind 2024 de gehele ontwikkeling van ‘De Haven’ voltooid.

Kijk voor meer informatie over De Elementen op: www.WonenInJeElement.nl

Kijk voor meer informatie over Schipper Spijkenisse op: www.SchipperSpijkenisse.nl