Ballast Nedam Development verhuurt 7.000 m² kantoorruimte aan Microlab in Rotterdam Building

22 juli 2021

Ballast Nedam Development heeft een langjarige huurovereenkomst met Microlab gesloten voor Rotterdam Building. Rotterdam Building is een beeldbepalend kantoorgebouw in het centrum van Rotterdam gelegen naast winkelgebied De Lijnbaan, aan de Aert van Nesstraat 45. Microlab zal de bovenste 6 verdiepingen in gebruik gaan nemen waarbij tevens een members-only skybar zal worden gerealiseerd. JLL heeft Ballast Nedam Development bij deze transactie geadviseerd.

Nieuwe stap voorwaarts in kantoorconcepten

Met onder andere Microlab zal Rotterdam Building ruimte gaan bieden voor co-working, flexwerk en een office space concept voor zzp’ers maar ook kleine en middelgrote partijen voor een aantrekkelijke prijs. Hierdoor ontstaat er een warme open community die samen deze plek in de stad invulling geven. Rotterdam Building is een voorbeeld van een nieuwe generatie gebouwen met een maatschappelijke betekenis voor de stad en geeft een geheel nieuwe invulling aan kantoorconcepten, een trend die wordt ingegeven door wereldwijde pandemie.

Ömer Cufadar, Director of Asset Management: "De veranderende kantorenmarkt en de wijze waarop onze houding richting kantoren in sneltreinvaart is veranderd heeft impact op de duur en flexibiliteit van huurcontracten, de behoefte aan shared services en goede faciliteiten op een centrale locatie. Deze huurovereenkomst is in lijn met de strategie die wij voor Rotterdam Building hebben bepaald en sluit aan op de laatste trends en ontwikkelingen. Wij zijn ervan overtuigd dat Microlab een waardevolle toevoeging is aan de stad Rotterdam en het nieuwe concept voor Rotterdam Building. De verhuur van Rotterdam Building is momenteel in volle gang en de komende maanden hopen we meer transacties aan te mogen kondigen.”

Architectonisch icoon wordt opnieuw geboren

Rotterdam Building is een kantoorgebouw uit 1976 van circa 22.000 vierkante meter en is destijds door Kraaijvanger Architects ontworpen. Het bureau is ook betrokken bij de totstandkoming van de nieuwe plannen. Het gebouw zal de komende tijd een duurzame metamorfose ondergaan waarbij het karakter van het gebouw wordt versterkt, zoveel mogelijk in oude glorie wordt hersteld en klaargemaakt wordt voor de toekomst. Tijdens de renovatie, waarbij de entree zal worden uitgebreid en de gevel wordt verbeterd, worden ook meer gemeenschappelijke functies aan de lager gelegen verdiepingen gegeven om zo de levendigheid in en om het gebouw een positieve impuls te geven. Naar verwachting zal de renovatie in zijn geheel medio 2022 zijn afgerond.

Beproeft concept komt naar Rotterdam

Microlab, afkomstig uit Eindhoven, opent in september haar tweede vestiging in Rotterdam. Naast werkplekken zijn er meeting- en event ruimtes om Rotterdammers met elkaar te verbinden. “Het gaat erom ondernemers en hun medewerkers de gereedschappen te geven zodat zij fijner en makkelijker hun werk kunnen doen.” vertelt Rik Visser, co-owner Microlab. “Dat bestaat uit inspirerende fysieke ruimtes, maar ook absoluut de menselijke interactie met onze (huidige) community van ruim 230 bedrijven en 900 medewerkers.” De omvang van het gebouw maakt het mogelijk om organisaties van ieder formaat de middelen te geven die normaal voorbehouden zijn aan multinationals of overheidsinstanties.

Meer over Rotterdam Building en contactgegevens: www.RotterdamBuilding.com
Meer over Microlab in Rotterdam Building: Rotterdam.Microlab.nl