Feestelijke start bouw De President in Vleuten

06 februari 2019

De bouw van royale 10 appartementen is feestelijk van start gegaan met de eerste handeling door wethouder Lot van Hooijdonk in bijzijn van de toekomstige bewoners.

Het bijzondere gebouw, fraai gelegen aan het water, De President is in traditionele stijl ontworpen door architect Christoph Kohl. Deze grote appartementen van ca. 175m2 worden gasloos gebouwd en voorzien van extra zonnepanelen. De woningen hebben een EPC van 0,26. Hiermee komen ze in aanmerking voor groen financiering. De President is daarmee het eerste appartementengebouw in Vleuterweide dat gasloos wordt gebouwd.

De President is voor Ballast Nedam Development onderdeel van een grotere ontwikkeling van totaal ca. 900 woningen. De laatste twee jaar heeft Ballast Nedam Development op vrijwillige basis ingezet op duurzaam ontwikkelen, zonder dat daar eisen vanuit de gemeente of overheid van toepassing op waren.

Ballast Nedam Development onderschrijft de 17 doelen van de Verenigde Naties en geeft met deze ontwikkeling invulling aan deze doelen. De President is niet alleen energiezuiniger dan de bestaande wet- en regelgeving verlangt, maar er worden ook extra maatregelen getroffen in de gevel en de omgeving voor de ecologie.

De officiƫle handeling werd verricht door wethouder Lot van Hooijdonk, die een warm pleitbezorger is van meer ecologie in de gebouwde omgeving. Hierna kreeg zij uit hand van Onno Dwars, directeur Ballast Nedam Development, een infographic overhandigd waaruit blijkt hoe de appartementen gasloos zijn gemaakt en waar extra ecologische maatregelen zijn getroffen.

Na dit feestelijke moment is er nagepraat onder het genot van een drankje en drankje.

De snelle verkoop van de projecten bewijst dat de locatie in combinatie met de gekozen architectuur en vooruitstrevende duurzaamheidsmaatregelen aansluiten op de marktvraag.

Ballast Nedam West gaat de woningen realiseren.