'Groene Loper’ online te bewonderen

28 juni 2018

 

De herontwikkeling van de A2 locatie in het hart van de stad Maastricht krijgt vorm. Ballast Nedam Development zet 120 woningen in de etalage als opwarmer voor de verkoop vlak na de zomervakantie.

Nadat de barrière, die de snelweg A2 voorheen vormde, ondergronds is gebracht, wordt nu zichtbaar dat de stad Maastricht weer een geheel is geworden. Sinds de ingebruikname is er hard gewerkt aan de bovenliggende woonwijk. Deze wijk heet de Groene Loper en zal spoedig worden voorzien van de eerste woningen.

De ‘Groene Loper’ als openbaar gebied is reeds opgeleverd waarmee de plek al een sterke identiteit heeft gekregen, ruim voor de verkoop en realisatie van de woningen. Extra plus hiervan voor de nieuwe bewoners is dat zij direct aan een bestaand park wonen. Wie kan dat zeggen bij aankoop van een nieuwbouwwoning?

De ambities in de ‘Groene Loper’ zijn hoog en dat wordt steeds meer zichtbaar. Een voorbeeld hiervan is dat bestaande en toekomstige monumenten worden ingepast in een nieuw stedelijk weefsel gecombineerd met een grote verscheidenheid van woonvormen. Niet alleen grondgebonden woningen en appartementen zullen worden gerealiseerd. Ook woon-werk woningen en commerciële plinten zullen bijdragen aan de dynamiek van deze nieuwe binnenstedelijke parklaan.

Klimaatadaptiviteit in het gebied, wat belangrijk is om bestendig te zijn bij toekomstige veranderingen in het weerbeeld, wordt concreet ingevuld met het afkoppelen en vasthouden van regenwater en er is natuurlijk geen lokale CO2 uitstoot. Doordat de ‘Groene Loper’ in verbinding staat met de langgoederenzone vindt Ballast Nedam Development het haar plicht de natuur ook hier ruimte te geven. Vleermuizen, mussen, bijen en misschien wel de stadsvos kunnen verblijven in het gebied.

Door maar liefst vijf architectenbureaus (Atelier Brink, DAT Architecten, HilberinkBosch, Mathieu Bruls en HumbleMartensWillems) is hard gewerkt aan 120 woningen. Dit heeft geleid tot een grote diversiteit van woningen die de basis gaan vormen voor een groot deel van het noorden van het plan.

Het aanbod van de eerste fase zal bestaan uit 60 koopwoningen, 60 appartementen waarvan 15 koopappartementen en 45 huurappartementen.

Er is een grote variëteit aan woningen met oppervlakten tussen de 110m2 en 210m2 GO. De appartementen variëren tussen de circa 80m2 GO en 150m2 GO met één penthouse van 200m2.

Parkeren geschiedt op kleinschalige parkeerhoven achter de woningen waar de bewoners over minimaal één parkeerplaats beschikken. De grondgebonden woningen worden energieneutraal en voor de appartementen is dat het doel.

Aan alles is gedacht. De nieuwe bewoners krijgen veel keuzevrijheid geboden door het diverse aanbod en de ruime optielijsten. Bovenal komen de bewoners in een hoogwaardig gebied te wonen, waarbij de schaal van een buurt, het zicht op de openbare ruimte en de verbinding met de omliggende wijken centraal staat om de sociale veiligheid te borgen. Een woonplek zo dichtbij het bestaande oude centrum en op loopafstand van het station maakt het mogelijk om duurzaam te wonen. Een (tweede) auto is niet meer nodig. Veel is uitstekend lopend, met de fiets of openbaar vervoer bereikbaar. Daarnaast wordt in het project elektrische deelmobiliteit aangeboden waarmee de bewoners een deelauto kunnen gebruiken op de momenten dat zij deze nodig hebben.

De prijzen zullen gaan variëren tussen 2,5 ton tot boven 5 ton voor grondgebonden woningen en appartementen. De verkoop zal starten na de zomervakantie. De verkoop is in handen van makelaarskantoor Tys & Cyril Makelaardij uit Meersen en Boek & Offermans uit Maastricht.

Beeld u zich eens in hoe mooi u kunt wonen aan de rand van het authentieke centrum van Maastricht. Op www.wonenaandegroeneloper.nl kunt u zich al inschrijven zodat u op de hoogte wordt gehouden.